Τοποθεσίες για να πάτε γύρο από το νησί Πάρος
Στη Παροικία, το κεφάλαιο της Πάρου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη περιοχή:
Η εκκλησία Παναγία Εκατονταπυλιανή (η κυρία εκατό πυλών μας - γνωστών ως Καταπολιανή) είναι το κόσμημα του νησιού Πάρος και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του χριστιανισμού στην Ελλάδα. Είναι τοποθετημένο κοντά στο λιμένα Παροικία.
Το Κάστρο στη Παροικία χτίστηκε το 13ο αιώνα, από το δούκα της Νάξου Μάρκο Σανούδο, κατά τη διάρκεια του ενετικού κανόνα του νησιού.
Το αρχαίο νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στο λιμένα Παροικία και χρονολογείται από το 8ο στο 3ο αιώνα Π.Χ. Το νεκροταφείο περιλαμβάνει ποικίλους τάφους πολλών διαφορετικών τύπων από διαφορετικές εποχές.
Το άδυτο Ασκληπιός στο λόφο Αγία Άννα, μια σύντομη απόσταση από Παροικία , είναι το άδυτο του Θεού της ιατρικής, Ασκληπιός.
Το άδυτο Δήλιο εντοπιστικέ περίπου 1 χιλιόμετρο από τη Παροικία, επάνω σε έναν λόφο. Ο ναός ήταν ένα λατρευτικό κέντρο προς τιμή του Θεού Απόλλωνας του Δήλιου. Η αρχική δομή χτίστηκε στο 9ο 8ο αιώνα Π.Χ. Αργότερα, στο 5ο αιώνα Π.Χ., κτίστηκε επίσης ένας νέος ναός που αφιερώθηκε στη θεά Άρτεμης.
Η εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνου στη Παροικία είναι διάσημη για τη θαυμάσια αρχιτεκτονική της, επιχρυσωμένη, χαραγμένη με ξύλο και μοναδικά μετά-βυζαντινές εικόνες.
Το Μοναστήρι Λογγοβαρντας καθιερώθηκε το 1638 από το μοναχό Παλαιολόγο. Είναι ένα εντυπωσιακό μοναστήρι, με θαυμάσιες αγιογραφίες και εικόνες και περιλαμβάνει μια άριστη βιβλιοθήκη.
Οι τρεις μετά-βυζαντινές εκκλησίες - στη στενή εγγύτητα της Παροικίας, στο δρόμο προς Νάουσα, είναι οι τρεις εκκλησίες. Είναι ένα συγκρότημα των μετά-βυζαντινών εκκλησιών.
Το αρχαιολογικό μουσείο στη Παροικία επιδεικνύει ποικίλα αντικείμενα, από τη νεολιθική εποχή, η αρχαιολογική περίοδος, η κλασσική περίοδος και η ρωμαϊκή εποχή, όπως η αγγειοπλαστική, τα μαρμάρινα είδωλα, οι σοβαρές πέτρες, οι επιγραφές, τα μάρμαρα, κ.λπ.
Το βυζαντινό μουσείο Εκατονταπυλιανή στη Παροικία στεγάζεται στην εκκλησία Εκατονταπυλιανή και έχει τις επιδείξεις των επιγραφών και των εκκλησιαστικών οικογενειακών κειμηλίων.
Η κοιλάδα με τις πεταλούδες βρίσκετε κοντά στη τοποθεσία Πσιχοπιανά, περίπου 6 χιλιόμετρα από τη Παροικία, είναι η λεπτότερη φυσική περιοχή στο νησί της Πάρος.
Το ενετικό Κάστρο στη Νάουσα βρίσκετε στη βόρεια άκρη του λιμένα Νάουσα.
Η εκκλησία των επιβαρύνσεων Νικόλαος στη Νάουσα - η μικρή ασπρισμένη εκκλησία των επιβαρύνσεων Νικόλαος, που τοποθετείται στο λιμένα αλιείας Νάουσας, είναι ο προστάτης των αλιευτικών σκαφών.
Το αρχαίο μαρμάρινο λατομείο βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό στο κέντρο του νησιού Πάρος και έχει μια πολύ πρόσθετη κληρονομιά το αρχαίο μαρμάρινο λατομείο του που χρονολογείται από τις 3ες χιλιετίες Π.Χ.
Ο Λόφος Κεφάλου βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Μάρπησσα.
Το αρχαίο ναυπηγείο του Δρίου είναι τοποθετημένο στην παραλία Δρίος. Βασικά, είναι βαθιά αυλάκια που είναι χαραγμένα στους μεγάλους, ευρείς βράχους. Στους αρχαίους χρόνους χρησιμοποιήθηκαν ανυψωτικές συσκευές και ως καταφύγιο για τα σκάφη.
Η Μυκηναϊκή ακρόπολη βρίσκεται στις κουκουναριές, επάνω από την παραλία Κολυμπήθρες και κατασκευάστηκε στο 13ο αιώνα Π.Χ.
Η εκκλησία Αγία Τριάδα βρίσκετε στις Λεύκες σε έναν λόφο επάνω από το χωριό Λεύκες, είναι μια εντυπωσιακή δομή, φτιαγμένη από έξοχο ημιδιάφανο παριανό μάρμαρο.
Το μοναστήρι του αγίου Ιωάννη Κάπαρο βρίσκεται περίπου 2.5 χιλιόμετρα από το χωριό Λεύκες.
Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Θαλλασίτη στο Λογαράς χτίστηκε στο 13ο αιώνα Μ.Χ.
Το ' ' ΣΚΟΡΠΙΟΣ' ' Το μουσείο λαογραφίας στην Αλυκή περιέχει μια συλλογή των μικροσκοπικών βαρκών, αλιευτικά σκάφη και σκάφη, που κατασκευάζονται από τον καλλιτέχνη Βένετο Σκιάδα.